Bölgesel Saç Ekimi En İyi Kimlere Uygulanır?

413
A+
A-
Bölgesel Saç Ekimi En İyi Kimlere Uygulanır?

Bölgesel Saç Ekimi

2021 yılında olduğumuz şu günlerde insanların en büyük problemlerinin başında saç dökülmesi gelir. Saç dökülmesine bağlı olarak kendisini gösteren kellik yüzünden insanların hayat kaliteleri düşer. Fakat, saç dökülmesine karşı alınabilecek çok sayıda önlem vardır. Bunlardan birisi de saç ekimidir. Saç dökülmesi ve kellik probleminin yalnızca belirli bölgelerde görülmesi ve bu bölgeler için saç ekimi işlemlerinin uygulanması; bölgesel saç ekimi olarak bilinir. Yazımız sayesinde bölgesel saç ekimine dair aradığınız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. O halde başlayalım!

Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Bölgesel saç ekimi; adından da tahmin edilebileceği üzere saçın yalnızca belirli kısımlarına uygulanır. Seyreklik ve kellik meydana gelen bölgelere en kısa sürede etki eder. Çok sayıda hastanın tercih ettiği bir yöntemdir. Birçok insanın saçları tamamen dökülür. Bir başka deyişle, kafasının tamamı kel olan çok sayıda insan vardır. Ancak, saçının yalnızca belirli bir kısmında dökülme meydana gelen insanların sayısı da pek az değildir. Bu tür insanlar için en iyi seçenek bölgesel saç ekimidir. Bu yöntem ile bölgesel saç dökülmesi ve bölgesel kellik sorunlarına en iyi şekilde çözüm bulunur. Bölgesel saç ekiminin çok sayıda avantajı vardır. Her şeyden önce, daha kısa sürede tamamlanır. Bir başka deyişle, tam ve FUE saç ekimi yöntemlerine kıyasla daha erken biter.

Bölgesel saç ekimi; bilhassa stres ve çeşitli sağlık sorunlarından dolayı kafasının belirli bir bölgesinde saç kaybı yaşayan insanlar için en iyi çözümdür. Bu bölgelere saç ekimi yapılması son derece basittir. Her şeyden önce, donör bölgelerden 500 ila 2000 greft alınır. Alınacak greft sayısı dökülmenin boyutları ile yakından alakalıdır. Ardından, alınan greftler; dökülmenin yaşandığı bölgeye nakledilir. Bölgesel saç ekimi; insan vücudunun içerisinde gerçekleşen bir organ nakli olarak da tasvir edilebilir. Bu yöntemin FUE ve DHI gibi saç ekimi yöntemlerine kıyasla farklı özellikleri vardır. Takdir edersiniz ki, FUE ve DHI yöntemlerinde yalnızca kalıcı dökülmelerin meydana geldiği bölgeler hedef alınır.

Bölgesel Saç Ekiminin Özellikleri Nelerdir?

Bir diğer adı lokal saç ekimi olan bu yöntemde FUE tekniğinden yararlanılır. Bu teknik; 2010’lu yıllarla beraber adından söz ettirmeye başlamıştır. Bilhassa operasyonun ardından ekim yapılan bölgede herhangi bir iz kalmaması; FUE tekniğinin avantajları arasında bulunur. İşlem esnasında ilk olarak bir milimetrelik küçük punchlar ile vücudun güçlü saç köklerinin olduğu bölgesinden greftler alınır. Alınan greftler ivedilikle dökülmenin meydana geldiği alana nakledilir.

  • Bölgesel saç ekimi sırasında bir bölgenin donör olarak belirlenmesine çalışılır. Bu işlem yapılırken mikropunch yardımı alınır. Donör olarak tespit edilen bölgenin çevresinde küçük delikler açılır. Bu deliklerin açılma sebebi oldukça mantıklıdır. Saç köklerinin gevşemesi istenir. Köklerin zayıflaması beklenir. Ardından, mikro penset kullanılarak köklerin toplanması işlemine geçilir. Ancak, bu işlemin dikkatli bir şekilde yapılması şarttır.
  • Saç köklerinin alınmasının ardından nerede ve nasıl korunacağı önem taşır. Çünkü, saç köklerinin canlılıklarını koruması şarttır. Bu noktada, alınan saç kökleri; özel bir solüsyondan faydalanılarak serin bir ortama aktarılır.
  • Saç ekimi uzmanı; alınacak greft sayısını belirler. Saç köklerinin toplanmasının ardından sürecin ikinci kısmı başlar. Saç ekimi yapılacak olan alanda yuvalar açılmaya başlanır. Yuva açma işleminin tamamlanmasıyla beraber toplanan ve canlılığını koruyan saç kökleri; yuvalara yerleştirilir.

Bölgesel saç ekimi süreci tamamlanır. Ancak, işlemlerin bitmesiyle beraber hassasiyet gerektiren bir dönem başlar. Çünkü, lokal anestezinin de etkisiyle kafada ağrıya veya uyuşmaya rastlanabilir. Bu noktada, saç ekiminden faydalanan kişilerin kafalarına herhangi bir darbe almaktan kaçınması şarttır. Bilhassa ilk üç günlük dönemde küçük veya büyük fark etmeksizin tüm çarpışmalardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Bunun yanı sıra, saç ekimi yapılan bölgenin her türlü tozdan ve terden korunması şarttır. Saç ektiren kişiler; saç ekimi uzmanının tavsiyelerini dinlemek zorundadırlar. Uzmanlara göre saç ekimi ertesindeki ilk 10 günlük dönemde spordan ve cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır.

Bu Yöntem Hangi Bölgelere Uygulanır?

Bu Yöntem Hangi Bölgelere Uygulanır?

Bölgesel saç ekimi; bilhassa kalıcı dökülmelerin meydana geldiği bölgelere uygulanan bir operasyondur. Ancak, yine de ihtiyaç duyulan her bölgeye uygulanması mümkündür.

  • Özellikle erkeklerde tepe bölgesinde ciddi saç dökülmelerine rastlanır. Stres dışında genetik kaynaklı faktörlerden dolayı da saç dökülmesi görülebilir. Tepe bölgesinde görülen saç dökülmesini ortadan kaldırmak adına bölgesel saç ekimine başvurulabilir. Ense bölgesi ve yan kısımlarındaki saç köklerinden alınan greftler tepe bölgesine nakledilerek sorun çözülebilir. Başarı oranı yüzde yüze yakın bir operasyondur.
  • Birçok kişinin alın bölgesinden memnun olmadığı biliniyor. Özellikle geniş alın problemi can sıkıcıdır. Doğuştan gelen geniş alın karşısında yapılabilecek pek bir şey yoktur. Fakat, saç dökülmesi dolayısıyla kendisini gösteren geniş alın problemi söz konusu olduğunda saç ekimine başvurulabilir. Hatta, alın bölgesi; lokal saç ekiminin en çok yapıldığı bölgeler arasında bulunur. Gerileyen saç çizgisinin eski haline getirilmesi sayesinde ortaya tam da istenildiği gibi dar bir alın görünümü çıkar.
  • En az tepe ve alın bölgesi kadar saç dökülmesinin görüldüğü bir diğer bölge ise şakak bölgesidir. Şakaklardaki açılmadan şikayet edenlerin sayısı bir hayli fazladır. En sık rastlanan saç dökülmesi vakalarından birisidir. Şakak bölgesi; bölgesel saç ekimi konusunda çok daha iyi sonuçlar verir. Çünkü, bu bölge; tepe ve alın bölgesi kadar geniş değildir. Bu yüzden, daha az saç köküne ihtiyaç duyulur. Ayrıca, zannedilenin aksine doğal bir saç görünümü elde edilir.

Türkiye; bölgesel saç ekimi konusunda oldukça iyi imkanlara sahip bir ülkedir. Hatta, bu konuda ülke sınırlarını aşan bir popülerliği mevcuttur. Gelişmiş teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Yurtdışında yaşayan binlerce insanın bölgesel saç ekimi için Türkiye’ye geldiği bilinir. Buna ek olarak, bölgesel saç ekimi; son derece uygun fiyatlarla verilen bir hizmettir.

Bölgesel Saç Ekiminin Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her şeyden önce, güneş ışınlarına karşı tedbirli olunmalıdır. Çünkü, güneş ışınları; yeni ekilen saç köklerine müdahale ettiği takdirde köklerin canlılığına doğrudan zarar verir. Bu yüzden, saç ektiren kişilerin ekim işleminin ardından bir süre dışarıya çıkmaması veya kendilerini güneş ışığından koruması gerekli olur. Bunun yanı sıra, ekilen saç kökleri; kesinlikle havasız bırakılmamalıdır. Çünkü, havasız kalan saç köklerinde erken dökülmelere rastlanır. Buna ek olarak, saçların suyla temas edip etmemesi noktasında saç ekimi uzmanının tavsiyeleri dikkate alınmalıdır.

Bölgesel saç ekimi; istenilen kriterlere uyulduğu takdirde mutlu sonla bitecek bir operasyondur. Önemli hatırlatma; saç ekimi sonrası üçüncü günde ekim yapılan bölgede kabuklanma oluşur. Saç ektiren kişiler için önemli bir belirtidir. Çünkü, kabuklanma; ekim yapılan bölgenin yıkanmaya hazır olduğunu gösterir. Ancak, ilk yıkamanın bilhassa hastane ortamında gerçekleşmesine özen gösterilmelidir. Herkesin hastaneye gidecek şansı olmuyor. Bu noktada, isteyenler saçlarını kendileri de yıkayabilirler. Fakat, yıkama sırasında saç köklerini besleyen bir şampuan kullanılmalıdır. Ayrıca, yıkama; kafa derisine herhangi bir baskı uygulanmadan tamamlanmalıdır. Saç ektiren kişilerin ilk haftalarda mentollü şampuanlardan uzak durması önem taşıyan bir diğer husustur.

İlginizi Çekebilecek Diğer Popüler Konular;

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.