Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Nedir?

Her operasyonda olduğu gibi, saç ekimi operasyonu sonrasında da oluşabilecek bazı durumlar vardır. Saç ekim sonrası kızarıklık, kanama, kaşıntı ve şişmenin yanı sıra; saç ekimi sonrası kabuklanma da buna dahildir. Operasyon yaptıran istisnasız herkesin yaşayacağı saç ekimi sonrası kabuklanma, zararlı veya korkulacak bir durum değildir. Saç ekimi sonrası kabuklanma operasyon sonrası iyileşme sürecinin doğal bir parçasıdır. Peki, operasyon sonrasında saçta neden kabuklanma oluşur? Saç ekimi sonrası kabuklanma ne kadar sürer? Nelere dikkat edilmelidir? Tüm bu soruların cevapları bu makalemizde…

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Neden Olur?

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Neden Olur?

Günümüzde birçok avantaj sunan FUE Yöntemi ile yapılan saç ekimi operasyonlarında binlerce kanal açılmaktadır. Malum, toplanan saç köklerinin yerleştirileceği bu kanallarda (delikler) ve donör bölgesinde ufak çaplı kanama meydana gelir. -ki bu gayet normaldir. İşte bu küçük çaplı kanamaların kurumasıyla, kan pıhtılaşır ve saç ekimi sonrası kabuklanma ortaya çıkar. Saç ekimi sonrası kabuklanma sorununu daha az yaşamak isteyenlere bazı tavsiyeler verilir.

Doktora danışılmak suretiyle, kanı sulandıran ilaçlara operasyondan 1 hafta önce ara verilmesi ve alkol – sigara gibi zararlı alışkanlıkların bir süreliğine bırakılması. Bazı ilaçlar, alkollü içecekler ve tütün kanı sulandırdığı için operasyonun başarısını olumsuz etkileyen faktörler olarak tanımlanmaktadır. Çünkü, kanın sulanması durumunda operasyonun konforu azalır ve haliyle daha az greft toplanır. Daha az greft toplanması da daha az saç anlamına gelmektedir, ki kimse böyle basit sebeplerden dolayı daha az greft toplanmasına razı olmaz. Başarılı bir saç ekimi operasyonu geçirmek isteyenler, operasyon öncesinde doktorunun uyarılarını mutlaka ama mutlaka dikkate almalıdır.

Operasyondan 3 gün sonra saç ekimi merkezlerinde kafa deriniz dikkatli bir şekilde yıkanır. Bu yıkama işlemi, saç ekimi sonrası ilk yıkama olarak da bilinir. Özel losyonların kullanıldığı bu yıkama sonrasına, saç ekimi sonrası kabuklanma büyük ölçüde azalır. Toplamda yaklaşık 10 gün süren saç ekimi sonrası yaşanan kabuklanmada, hastanın dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

“Operasyon öncesinde olduğu gibi, saç ekimi sonrası ilk hafta dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Doktorunuzun uyarılarına önem vermeli, tavsiyelerini göz ardı etmemeli, harfiyen uygulamalısınız. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmanız durumunda ise doktorunuzu derhal bilgilendirmelisiniz.”

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Nasıl Geçer?

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Nasıl Geçer?

Saç ekimi sonrası ilk yıkama ile önemli ölçüde azalan kabuklanmalar, hastanın da göstereceği özen sayesinde 10 gün içerisinde tamamen kaybolur. Yani, saç ekimi ardından yaşanan bu süreci daha kısa sürede atlatmak sizin elinizde. Operasyon sonrasında doktorunuzun söylediği aralıklarla kafa derinizi yıkamak, kabuklanmayı azaltarak bitirecektir. Bununla birlikte, yıkama işlemleri sayesinde, saç ekimi sonrası yaşanan kaşıntı da azalacak ve kafa deriniz rahatlayarak hava almaya başlayacaktır.

  1. Doktorunuzun önerdiği losyon/kremi ekim yapılan yere ve donör alanınıza yavaş ve nazik hareketlerle sürün,
  2. Losyonun kafanızda 35 – 40 dakika kadar durması gerekmektedir. Bu sayede kabuklar yumuşar,
  3. Bu süre geçtikten sonra sıcak olmayan, ılık bir suyla kafa derinizi hafifçe yıkayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, kesinlikle ovmayın ve tazyikli su kullanmayın. Ufak dokunuşlarla başınızı yıkayın. Bu ufak dokunuşlar bir nevi masaj görevi görür. Saç köklerinize zarar vermez, aksine kan dolaşımını artırarak saç kökleriniz daha iyi bir şekilde beslenmesini sağlar,
  4. Yıkama işlemi bittikten sonra, yumuşak bir havlu ile kurutmanız gerekmektedir. DİKKAT! Saç köklerinize zarar vermemek için ovarak veya sert hareketlerde bulunmayın. Havluyu kafanıza yavaşça koyun ve sonrasında yine yavaşça kaldırın. Zaten, çok az saçınız olduğu için 1 – 2 tekrar sonrasında kafanızı kurutmuş olursunuz.
  5. Kafanızı doktorunuzun önerdiği şekilde yıkadığınız durumlarda, ekilen saçlarınız zarar görmez. Bununla birlikte yıkama sonrasında saç tellerinizin bazıları dökülebilir. Bunda korkulacak bir durum yoktur, dökülen saç telidir. Saç kökü ekildiği yerde duracaktır.

Saç Ekiminden Sonra Kabukların Dökülmesi

Saç Ekiminden Sonra Kabukların Dökülmesi

Saç ekimi sonrası kabukların dökülmesi için öncelikle muhakkak iyileşme sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Hepimiz biliyorsun ki, kabuklanma iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Saç ekiminden sonra kabukların dökülmesi doğal bir şekilde olmazsa, kabuklarla birlikte saç kökleri de zarar görür.

Saç ekiminden sonra kabukların dökülmesi yaklaşık 5-6 günlük bir süreci kapsar. Bu süre kişi kişinin metabolizması, hücre yenilenme hızı, bağışıklık sisteminin gücü gibi faklı etmenlerden etkilenebilmektedir.

Saç ekimi operasyonunda ikinci, üçüncü gün başlayan koyu kırmızı renkteki kabuklanmalar, daha sonra hardal sarısına yakın bir renk alarak deriden ve dolayısıyla saç köklerinden kendiliğinde ayrılıyor. 5-6 gün içerisinde dökülmeye başlayan kabuklar saç ekimi sonrası 10. gün ile 12. gün arasında saç köklerinden tamamen ayrılmış ve kaybolmuş oluyor.

Saç diplerindeki köklere yapışık vaziyette bulunan kabuklar iyileşme sürecinde hafif kaşıntı yaratabilir. Dokunma ve kopartma hissiyatı yaratabilir. Unutmayın, saç ekimi sonrası oluşan kabukları kopartırsanız / halk arasındaki ifade şekli ile yolarsanız, kabuklar yeni ekilen narin saç köklerini ile birlikte gelecektir. Saç ekiminden sonra kabukların dökülmesi için saç yapısı tamamen kendi haline bırakılmalıdır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Popüler Konular;

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Şahin dedi ki:

    Selam Ben Saç Ekimi Yaptıralı Yaklaşık 2 Hafta Oldu. Araştırmalarıma Göre Şuan Kabukların Tamamen Dökülmesi Gerekirken, Bende Kabuklanmalar Yaklaşık 12. Gününden Sonra Başladı. Sürecin Başından Yaklaşık 10. Gününe Kadar Ara Ara Kanamalar Oldu Ve En Üstteki Fotoğrafta Olduğu Gibi Siyah Lekeler Kaldı. Hergün Yıkamama Rağmen Bi Türlü Geçmedi. Bu Durum Beni Çok Tedirgin Ediyor Ve Gün Geçtikçe Umutsuzluğa Kapılıyorum. Sizce Bu Süreç Normalmi? Değilse Ne Yapmam Gerekiyor? Şimdiden İlginiz İçin Teşekkür Ederim.