Saç Ekimi Sonrası Yağlanma Probleminin Sebepleri

Saç Ekimi Sonrası Yağlanma Probleminin Sebepleri

Saç Ekimi Sonrası Yağlanma

Dış görünüş hem günlük hayatın hem de iş hayatının yolunda gitmesi adına önem taşır. Fakat, bazı insanlar, kendileriyle barışık olmayı beceremezler. Dış görünüşlerindeki eksiklikten dolayı kendilerini iyi hissedemeyen insanlar için saç ekimi gibi müthiş bir çözüm vardır. Saç ekimi hem kelleşen hem de seyrekleşen bölgelere uygulanan bir işlemdir. Birçok kişi saç ekiminden memnun kalır. Fakat, saç ekiminin yan etkileri de bulunur. Onlardan birisi de yağlanma! Peki, neden saç ekimi sonrası yağlanma ile karşılaşılır? Bu sorunu çözmek adına neler yapılmalıdır?

Saç Ekimi Sonrası Yağlanma Problemi ile Nasıl Baş Edilir?

Saç Ekimi Sonrası Yağlanma Problemiyle Nasıl Baş Edilir?

Yağlı saçlar yüzünden insanların hayat kalitesi düşer. Kolaylıkla ayrılan ve düzgün bir şekil oluşturmanın önüne geçen yağlı saçlar birçok kişinin kabusudur. Ancak, bazı kişiler, yağlı saçlara müdahale etmekte bir hayli gecikirler. Kendi haline bırakılan yağlı saçlar; kepek, saç dökülmesi ve saç derisinde kırılma gibi farklı durumlara sebep olabilir. Ayrıca, ciltte sivilcelere neden olması da mümkündür.

Yağlı saçlar; kişinin hormon seviyelerindeki değişimden kaynaklanır. Sebum; saçların su geçirmez ve yumuşak olmasına sebebiyet veren yağlı bir maddedir. Bir saçta sebum miktarı ne kadar fazla ise saçların o kadar yağlı olacağını söylemek gerekir. Tüm bunlara ek olarak, saç ektiren kişiler de ekim işlemlerinin ardından yağlanma problemiyle karşılaşabilirler. Bu durumdan mustarip olan kişilerin saç ekimi uzmanlarından yardım alması şarttır. Bilhassa ekim işleminin ardından ilk iki haftalık süreçte biotin içeren şampuanlar ile saçlar yıkanmalıdır. Bunun yanı sıra, bebe şampuanları da kullanılabilir. Ancak, iki haftanın ardından saçlarda ciddi bir yağlanma problemi ortaya çıkıyorsa duruma müdahale etmek gerekir. Yağlı saç tipine uygun şampuanlar ve bakım ürünleri kullanılmalıdır.

Saç ekimi sonrası oluşan yağlanma problemine çözüm bulmak amacıyla aşağıdaki yöntemler denenmelidir.

  • Her şeyden önce, saçlar düzenli olarak şampuanlanmalıdır. Bu sayede, saçlardaki yağ üretimi yavaşlar. Bunun yanı sıra, var olan yağ da saç derisinden uzaklaştırılır. Yağlı saç derisi ve saçlar her gün düzenli olarak şampuanlandığı takdirde herhangi bir sorun kalmaz.
  • Saçların nasıl yıkandığı da önem taşıyor. Şampuanlama işlemi sırasında saçlara nazik bir şekilde davranılmalıdır. Şiddetli ovalama veya masaj yapılması halinde yağ üreten yağ bezleri harekete geçer.
  • Saçlarını yıkayan insanlar genellikle sıcak sudan faydalanırlar. Ancak, ılık veya serin su tercih edilmelidir. Saçların bilhassa serin suyla durulanması şarttır. Bu sayede, saçlardaki doğal yağ üretimi azalır.

Yağlı Saç Sorununa Çözüm Önerileri

  • Saç ekiminin ardından ortaya çıkan yağlanma problemini ortadan kaldırmak adına yapılabilecek en iyi şey yağ kontrollü şampuan ürünlerini kullanmaktır. Piyasada yalnızca saç derisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş birtakım yağ giderici şampuanlar bulunur. Ancak, bu tür bakım ürünleri; saçların doğal yağ ihtiyacı bir hayli fazla olan orta ve uç kısımlarına uygulanmamalıdır.
  • Çoğu insanın saçları aşırı yağlıdır. Kuru şampuanlar sayesinde bu sorun ortadan kaldırılır. Ayrıca, iri taneli mısır unu, mısır nişastası ve cilt kurutma kağıdı sayesinde şampuanlama işlemlerinden verim alınabilir.
  • Birçok kişi saçlarını yeterince kurulamaz. Ancak, saçların ıslak kısımları saç derisinde kaldığı takdirde saç derisinin tamamı ciddi bir şekilde yağlanır.
  • Sürekli saçlarıyla oynayan kişiler farkında olmadan saçlarının yağlanmasına neden olurlar. Çünkü, parmak uçları veya tarak dişleri yağ bezlerinin çalışmasına sebep olur. Bu durum; aşırı yağ üretimini harekete geçirir. Sonuç olarak, saçın neredeyse tamamı yağlanma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.
  • Birçok kişi nemlendirici şampuan kullanmayı tercih eder. Fakat, bu tür şampuanlar, saçlarda yağ oluşturma özelliğine sahiptir. Kuru saçları nemlendirme amacı taşıyan bu tür şampuanlardan kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • En az şampuan kadar önemli olan bir diğer bakım ürünü ise saç kremidir. Ancak, saç kreminin saçlara ne zaman uygulanacağı önem taşır. Bilhassa saçların durulanmasından evvel uygulanması gerekir. Ayrıca, saç derisine uygulanan saç kremi ivedilikle temizlenmelidir. Saç kremi; yalnızca saçın ortalarına ve uçlarına uygulanmalıdır.
  • Hangi saç şeklinin tercih edildiği de önem taşır. Örneğin, alnı tamamen kapatan perçemler yağın saçtan cilde aktarılmasına sebep olur. Bu yüzden, cilt yağlanır. Ciltte birtakım sivilce problemlerinin oluşmasına rastlanır.

Yukarıdaki yöntemler sayesinde yağlı saç problemi çözülebilir. Ancak, her ne olursa olsun, saç köklerine zarar verilmemelidir. Bilhassa saç ekiminin ardından bu hususa daha çok dikkat edilmelidir. Aksi takdirde, saç ektirme işlemi boşa gidebilir.

Saç Yıkama Saç Ekiminin Sonucunu Değiştirebilir Mi?

Saç Yıkama Saç Ekiminin Sonucunu Değiştirebilir Mi?

Saçların hangi aralıklarla ve nasıl yıkanması gerektiği yıllardan bu yana devam eden bir tartışma konusudur. Bilhassa son yıllarda sosyal medyada saçları şampuan kullanmadan yıkama hareketine rastlanıyor. Bu sayede, saçlardaki yağ oranının azaldığı iddia ediliyor. Ancak, saç ekiminin ardından saçların gerekli şampuan ve diğer bakım ürünleriyle yıkanması önemli bir zorunluluktur. Bu yüzden, saç yapısına uygun şampuanlar tercih edilmelidir.

Dermatologlar arasında saç yıkama konusunda herhangi bir görüş birliği yoktur. Bazıları saçların her gün yıkanmasını gerektiğini iddia ederken bazıları ise haftada bir yıkamanın yeterli olacağını düşünür. Saç ekimi sonrası saçların hangi sıklıkla yıkanması gerektiği konusunda saç ekim uzmanından fikir alınmalıdır. Çünkü saç yıkama, saç ekiminin verimini etkileyecek faktörlerin başında gelir. Bu yüzden, saç ekimi uzmanları; hastalara işlemin ardından saçlarını nasıl yıkamaları gerektiğini öğretirler.

Saç ektiren kişiler; saçlarını normal döneme kıyasla farklı bir şekilde yıkamalıdırlar. Her şeyden önce, ekim yapılan bölgeye saçın yapısına uygun bir nemlendirici uygulanmalıdır. Bu sayede, söz konusu bölge kapatılmalı ve bu şekilde yarım saat beklenmelidir. Bu sayede, ekim sonrası ortaya çıkan kabuklarda yumuşatıcı bir etki gerçekleşir. Ayrıca, kurumuş kan izleri temizlenir. Ancak, saçlar, hiçbir şekilde ovalanmamalıdır. Yıkama sırasında avuç içinden destek alınmalıdır. Saçlara basınç uygulanmamalıdır. Bu noktada, saç ekimi merkezinin vermiş olduğu tavsiyelere uyulmalıdır. Saçların yıkanmasının ardından kağıt havludan destek alınarak kurulama işlemleri gerçekleştirilmelidir. Ayrıca, kabuklar düşene kadar nemlendirici ürünler kullanılmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Süreçte Nelere Dikkat Edilmelidir?

Normalde yağlı saç derisine sahip olmayanlar saç ektirdikten sonra yağlanma problemiyle karşılaşabilirler. Bu noktada, saçlarını günlük olarak şampuanlamaları gerekli hale gelir. Deride yağlanma; beraberinde kaşıntı ve kir dökülmesi gibi problemleri de ortaya çıkarır. Bu tür belirtiler saçların devamlı olarak yıkanması gerektiğini işaret eder. Uzmanlar; saçları her gün yıkamanın saç derisinde bulunan dost bakterileri öldürdüğünü söylerler. Ancak, yağlı saçların her gün yıkanmaması felaketle sonuçlanır. Bir başka deyişle, yalnızca normal saç derisine sahip olanların saçlarını her gün yıkamaması tavsiye edilir.

Saç ekiminin ardından yağlanmaya ek olarak kaşıntı problemi de görülebilir. Bu yüzden, başın serbestçe havalandırılmasına izin verilmelidir. Ayrıca, hava yolunu engelleyebilecek türden işlemlerden kaçınmalıdır. Stres; saç ekimi sürecinin olumsuz devam etmesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden, saç ektiren kişiler; işlemin ardından en az bir hafta dinlenmeyi tercih etmelidirler. Alkol ve sigara kullananların da bu alışkanlıklarına iki hafa boyunca ara vermesi tavsiye edilir.

Saç ekimi sonrası yağlanma probleminin çözülmesi için doktorun verdiği özel medikal üründen de faydalanılabilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Popüler Konular;

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.