Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Görülmesi

Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Görülmesi

Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme

Saç ekimi sonrası ortaya çıkabilecek yan etkilerden biri de saç ekimi sonrası sivilcelenme durumudur. Öncelikle hemen belirtelim saç ekimi sonrası ekim yapılan bölgede ya da donör alanda yaşanan sivilcelenme sorunu geçici bir durumdur ancak yine de doktorunuz bilgilendirerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamış olursunuz. Saç ekimi sonrası sivilce oluşumu normaldir. Operasyon sonrası ilk 3 ay içerisinde sivilce 2 kısımda oluşur. Sivilce donör bölgede ya da ekim yapılan alanda meydana  gelme olasılığı vardır.

Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Neden Olur?

Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Neden Olur?

Öncelikle saç ekimi sonrası sivilcelenmenin temel sebebi vardır. Saç derisi altında kalan kıl köklerinin uç vermeye ve derinin üzerine çıkmaya çalışır. Saç ekimi sonrasında sivilcelenme endişe edilmesi gereken bir durum değildir. Ancak tedavi edilmesi gerekebilir.

Saç ekim sonrası sivilcelenme iki ayrı şekilde meydana gelebilmektedir.

  1. Donör bölgede ortaya çıkan sivilcelenme
  2. Ekim yapılan bölgede meydana gelen sivilcelenme
Saç ekimi sonrası ortaya çıkabilecek komplikasyonlar için  Saç ekiminin Yan Etkileri yazımızı okuyabilirsiniz

Donör Bölgede Ortaya Çıkan Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme

Donör Bölgede Ortaya Çıkan Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme

Donör bölgede oluşan saç ekimi sonrası sivilce operasyon sonrası 1 ay içerisinde kendini göstermektedir. Saç ekimi sonrası sivilcelenme tedavi gerektirmektedir. Bunun temel sebebi özellikle mikromotor ile donör bölgeden alınan saç köklerinin bazılarının içeride kalmasıdır. Bu durum operasyondan sonraki günlerde meydana gelir. Özellikle donör bölgede iyileşmenin tamamlandığı ilk 10 günden sonra oluşur. Donör bölgede deri altında kalarak uzamaya başlayan saç kökleri sivilce görünümüne sebep olmaktadır.

Saç köklerindeki uç verme çabası o bölgelerde ufak iltihaplanmalara da sebep olabilmektedir.

Saç ekimi sonrası sivilce oluştuğunda, öncelikle saç ekimi uzmanı ve doktora başvurmalısınız. Dolayısıyla bu dönemde iyileşme sürecinin hızlı olması ve sivilcelenmenin tedavi edilmesi gerekir. Doktorunuzun iltihap, kızarıklık giderici dermatolojik bir krem tedavisine başlaması uygun olacaktır.

Ekim Yapılan Bölgede Meydana Gelen Sivilcelenme

Ekim Yapılan Bölgede Meydana Gelen Sivilcelenme

Saç ekimi sonrası sivilcelenme ekim yapılan bölgede de oluşabilmektedir. Ekim yapılan bölgede görülen saç ekim sonrası sivilcelenme genellikle 2 haftadan sonra başlayan şok dökülme sonrası görülmektedir. Şok dökülme sonrası saç kökleri yeni ve sağlıklı saç telleri çıkartmak üzere büyümeye başlar. Bu sırada deri altında kalan teller, büyürken deri altında ufak kabarıklıklar ve uçlarda iltihaplanmalara oluşturabilmektedir.

Bu sivilcelenmelere belirli bir süre sonra kendiliğinden geçebildiği gibi, rahatsız edici derecede fazlaysa ekstra bir tedavi ile iyileşebilmektedir.

Saç ekimi sonrası sivilcelerin iyileşme süreci yaklaşık 2 haftadır. Saç ekimi sonrası sivilce dönor bölgede ilk haftalarda yaşanırken, ekim yapılan alanda ise şok dökülme sonrası 3 ay kadar sürebilmektedir. Bu süreç boyunca sivilcelerden bazıları iyileşirken farklı bölgelerde yeni sivilcelenmelere görülebilmektedir. Sivilcelenmenin derecesi ve sıklığı kişinin bünyesine göre değişmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Ne Zaman Geçer?

Her kişi de saç ekimi sonrası sivilce olacak diye bir husus yoktur. Ancak bazı kişilerde ise yoğun bir sivilcelenme görülebilir. Peki saç ekimi sonrası sivilce sorunu yaşanması durumunda neler yapılmalıdır?

Saç ekimi sonrası sivilce de artış fark ettiğinizde doktorunuza söylemelisiniz. Doktorunuz sivilcelenme için basit bir ilaç tedavisi başlatabilir. Saç ekimi sonrası ortaya çıkan sivilcelerin kaşınmaması, patlatılmaması ya da sıkılmaması ve kesinlikle yolunmaması gerekmektedir. Ekilen saç köklerinin zarar görmesine sebep olabilecek bu durumlarda gerekli iyileşme sürecinin geçmesinin beklenmesi en uygun davranış olacaktır.

Saç ekimi sonrası sivilcelenmenin birincil sebebi beslenme değildir. Ancak ana sebep beslenme olmasa da hasta bir takım noktalara dikkat etmelidir. Beslenme iltihaplanma ve iyileşme sürecine etki eder. Dolayısıyla hasta saç ekimi sonrasında beslenmesine dikkat etmelidir. Bu nedenle yağlı ve sağlıksız besin maddelerini tüketmemelidir.

Saç ekimi sonrası güneşe çıkılmamalı ekim yapılan alan toz ve kirden korunmalıdır. Çünkü saç ekimi sonrası sivilce toz ve kir gibi dış etkenlerden hızlı bir şekilde etkilenerek iltihaplanmaya yatkındır.

Saç ekimi sonrası sivilce, dikkate alınması gereken bir konudur. Ancak bu sorun çok korkutucu değildir. Belirli bir süre içerisinde kendiliğinde geçebildiği gibi doktorun vereceği ilaçların desteği ile de saç ekimi sonrası sivilcelenmeden kurtulabilirsiniz.

Saç ekimi sonrası kabuklanma ile ilgili bilmeniz gerekenler bazı bilgiler için  Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma

İlginizi Çekebilecek Diğer Popüler Konular;

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.